Каква да бъде следващата публикация?

19 февруари 2016 г.

8 съвета на тема "Как да стана професионален гримьор?"

"Как да стана професионален гримьор?" 

Това е въпрос, който не веднъж са ми задавали и към който искам да обърна специално внимание към всички, които желаят да подобрят уменията си и да превърнат страстта си в професия.

Тук ще намерите 8 съвета за това как да бъдете професионалист и да докажете себе си.


 

 

 

 

 

 

1. СТРАСТ КЪМ ГРИМА

 Когато работата ти е да създаваш изкуство, не би бил способен без страст.Всъщност страстта не е нещо, което се придобива, така, че лесно може да се определи дали гримът би се превърнал във ваша кариера.

2. ОБРАЗОВАНИЕ И ОПИТ

Ако сте решили да работите като гримьор се нуждаете от преминаване на нужното образование, което ще ви запознае с всички тайни на грима, продуктите, грижа за кожата и т.н.

По време на обучението ще придобиете опит и ще бъдете сертифицирани.

3. СЛЕДЕНЕ НА ТЕНДЕНЦИИТЕ

Като професионалист трябва да сте запознати с най-новите тенденции в света на модата и да се стремите да ги прилагате в работата си.

4. КАЧЕСТВЕНИ МАТЕРИАЛИ 

Инвестирането в качествени материали е задължително!Като професионален гримьор трябва да предлагате най-добрият сървиз и избор на продукти за вашите клиенти. 


5. ПОРТФОЛИО

Можете да изберете между принт копие или онлайн портфолио.Това е най-лесният и организиран начин на това да покажете работата си относно всякакви бизнес запитвания.

6. ПРАКТИКА

Не спирайте да практикувате, практиката ви прави по-добри и сами ще бъдете впечатлени от развитието си.

7. ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ

Професионализмът е едно от най-важните неща.Като професионален гримьор трябва винаги да оправдавате очакванията на клиентите ви.Трябва да умеете да изслушвате внимателно желанията и в същото време да представяте вашите професионални съвети относно изготвяне на визията на вашите клиенти.

8. ЕКСПЕРИМЕНТИРАНЕ

Не спирайте да експериментирате!Това подобрява познанията и ви прави истински експерти.Не забравяйте, че не трябва да се ограничавате като артисти.Не се страхувайте да опитате нови форми, текстури, цветове и т.н., 


НАДЯВАМ СЕ ПОСТЪТ ДА ВИ Е БИЛ ПОЛЕЗЕН :)
МОЖЕТЕ ДА  ОСТАВИТЕ ВАШИТЕ СЪВЕТИ И ПРЕПОРЪКИ КАТО КОМЕНТАР.


Къде може да ме намерите /


FACEBOOK  
INSTAGRAM  
YOUTUBE  




Няма коментари:

Публикуване на коментар